Депутатку Приазовської сільради від забороненої партії «ОПЗЖ» звинувачують у співпраці з ворогом: справу скеровано до суду | Новини Запоріжжя

Депутатка Приазовської селищної ради Мелітопольського району від забороненої партії «ОПЗЖ» після окупації частини Запорізької області активно співпрацює з російськими загарбниками. Фігурантка справи також очолювала Приазовський ліцей, який після захоплення став «Державною казенною установою Запорізької області «Приазовська середня загальноосвітня школа № 9».

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

У школі колаборантка організувала навчальний процес російською мовою, змінила форму оцінюючи на п’ятибальну, забезпечила видачу учням підручників російських авторів.

Також вона бере участь у постановочних відеозаписах для пропагандистських ЗМІ та поширює російську пропаганду серед вчителів і учнів.

Прокурори направили до суду обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності директорки Приазовського ліцею та водночас депутата Приазовської селищної ради Мелітопольського району від забороненої партії «ОПЗЖ».

Розміщувала ворожу символіку у школі: вчительці з Мелітополя заочно повідомили про підозру.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя