Зливали дизельне пальне та розкрадали запчастини: у Запоріжжі викрили злочинне угруповання, яке завдало збитків на понад 1 млн грн | Новини Запоріжжя

Працівники одного з підрозділів Запорізької дистанції колій викрадали дизельне пальне та запчастини, що перебували на балансі підприємства. Викрадене майно вони реалізували третім особам.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Тривалий час працівники однієї із залізничних станцій зливала дизельне пальне та розкрадала запчастини з вузлів та агрегатів спеціальних механізмів і пристроїв, які перебувають на балансі підприємства. У звітах вони писали недостовірну інформацію, щоб приховати нестачу. За попередніми даними зловмисники завдали збитки державному підприємству на понад мільйон гривень.

Зловмисників викрили «на гарячому» 16 квітня, коли вони за допомогою спеціальних  насосних пристроїв викачували пальне із баків ремонтних дрезин.

Правоохоронці провели 30 обшуків у квартирах фігурантів, а також їх авто, гаражах, адмінприміщеннях, на складах підприємства та адресами спільників. Поліцейські виявили понад тонну дизельного палива у різних ємностях, три насоси, два паливні фільтри, дев’ять різних автомобільних номерів, 11 мобільних, флеш-носії, два системні комп’ютерні блоки, дорожні листи та журнали їх рухів, блокноти, 3300 доларів, а також різні прилади та запчастини.

Правова кваліфікація діям фігурантів буде надана після інвентаризації та низки експертних досліджень. 

Російські загарбники накрили вогнем Гуляйполе

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя