Умєров розповів обставини трагедії 128-ї бригади у Запорізькій області

Умєров розповів обставини трагедії 128-ї бригади у Запорізькій області.

Умєров розповів обставини трагедії 128-ї бригади у Запорізькій області. Фото: t.me/brigade128

У міністерстві оборони України розповіли про обставини загибелі бійців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади на нагородженні у Запорізькій області.

За словами міністра оборони Рустема Умєрова, результати перевірки обставин ракетного удару по 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді показали, що були проігноровані всі правила маскування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Умєров повідомив, що МОУ знає похвилинно, що і як відбулось. За його словами, там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити, але були проігноровані усі правила маскування. Поруч припаруквали більше десяти автомобілів.

За його словами, в цей час у небі був російський безпілотник-розвідник, який зафіксували. Повітряна тривога була оголошена по всій Запорізькій області.

— Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БпЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал «ракетна небезпека». На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було, — підкреслив Умєров.

Слідство у цій справі триває. Зокрема його веде ДБР. Умеров зазначив, що усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання.

Нагадаємо, що 3 листопада у селі поблизу лінії фронту у Запорізькому районі росіяни вдарили по скупченню військових. Внаслідок удару російської ракети загинули 19 військових 128 ОГШБР і ще двоє цивільних. Командира бригади згодом відсторонили.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя