У Запорізькій області ворог продовжує «націоналізувати» квартири: як це відбувається та скільки об’єктів уже націоналізовано | Новини Запоріжжя

Російська окупаційна влада Запорізької області продовжує «віджимати» квартири та будинки мирних мешканців. Наразі ворог під виглядом старту опалювального сезону проводить поквартирний обхід будинків, щоб вирахувати порожні квартири.

На цьому наголосив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

Спочатку російська псевдовлада збирала інформацію про квартири, власники яких виїхали з окупації та «націоналізували» їх. Сьогодні, під виглядом старту опалювального сезону, вони влаштовують поквартирні обходи, щоб нібито перевірити, включили опалення чи ні, і намагаються з’ясувати, які ще квартири вони можуть «віджати».

Ще один механізм «націоналізації» – вилучення житла за несплату комунальних послуг.

«Загалом уже «націоналізовано» понад 5000 об’єктів. Концентрацію «націоналізацій» ми бачимо у тимчасово окупованому Мелітополі, який ворог обрав своїм логістичним та адміністративним центром та містами максимально наближені до Запорізької лінії фронту — Токмака та Молочанська», — сказав Федоров.

Він зазначив, що у наближених до лінії фронту містах ворог або виселяє людей із квартири, або підселяє до мирних жителів військових, щоб прикритись ними як «живим щитом».

Виготовляв «зуби дракона» та будував дороги для окупантів: повідомлено про підозру підприємцю із Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя