У Запоріжжі перейменували площу Пушкіна: яку назву обрали

У Запоріжжі перейменували площу Пушкіна: яку назву обрали.

У Запоріжжі перейменували площу Пушкіна: яку назву обрали. Фото: shukach.com

У Запоріжжі на сесії міськради депутати нарешті підтримали ініціативу перейменування площі Пушкіна. Тепер це майдан академіка Володимира Вернадського.

На сесії повідомили, що перейменування площі Пушкіна на майдан Володимира Вернадського підтримує запоріжець Макс Поляков, засновник громадської організації «Асоціація Ноосфера», підприємець у сфері космічних технологій та IT, меценат.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомив виконуючий обов’язки мера Запоріжжя Анатолій Куртєв, меморандум з Поляковим не був підписаний, проте є попередні домовленості з його представниками про створення сумісного проєкту з розбудови цієї площі та подальшого створення академії за підтримки бізнесу.

Варто зазначити, що Володимир Вернадський – український учений-природознавець, мислитель, засновник і перший президент НАНУ, основоположник генетичної мінералогії, гео- та біогеохімії.

Також нагадаємо, що компанія Полякова придбала у власність будівлю БП «Ювілейний» де планує створити сучасний та новітній інноваційний центр, встановити пам’ятник Володимиру Вернадському та створити фотозону біля Олександрівського відділу РАЦС.

Раніше ми писали, що 26 липня 2022 року в Запоріжжі демонтували погруддя російського поета Олександра Пушкіна, яке знаходилося на однойменній площі.

Так, пізно ввечері 26 липня комунальні служби демонтували пам’ятник Пушкіну. Погруддя з кованої міді знаходилося біля зупинки громадського транспорту «площа Пушкіна», що неподалік центрального РАГСу, повідомили у Запорізькій міськраді.

Сам пам’ятник Олександру Пушкіну було встановлено у Запоріжжі наприкінці 90-х років минулого століття «зна відзнаку про перебування великого поета на запорізькій землі у травні 1820 року».

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя