Vodafone та lifecell повідомляють про технічні труднощі, а Monobank – про хакерську атаку

Vodafone та lifecell повідомляють про технічні труднощі, а Monobank – про хакерську атаку.

Vodafone та lifecell повідомляють про технічні труднощі, а Monobank – про хакерську атаку. Фото: gettyimages.com, Juan Algar

Проблеми зранку не лише у «Київстара». Про складнощі повідомили і у Vodafone Ukraine, а також у lifecell.

Так, у Vodafone написали, що на їх системах спостерігається сплеск трафіку у зв’язку з технічною аварією та зупинкою роботи мережі на боці Київстару. Існує значне збільшення навантаження на систему прийому платежів. Тому можливі затримки зарахування платежів на баланс, а також таймаути або помилки на платіжних сторінках під час виконання поповнення. Проблему вирішують.

У lifecell розповіли, що є технічні складнощі у роботі програми «Мій лайфсел» та особистого кабінету. Фахівці займаються вирішенням питання, а абонентам рекомендують протестувати вхід пізніше.

Співзасновник Monobank Олег Гороховський повідомив, що відбувається масована DDoS атака на їхній банк. Об’єкт атаки – точки входу на Amazon (банки, веб-сайт). За його словами, зараз усе під контролем.

Атака на Монобанк –Атака на Монобанк – фото: t.me/OGoMono

Нагадаємо, через масштабний збій у «Київстарі» можуть не працювати деякі термінали та банкомати «ПриватБанку». Також у деяких містах не можуть вимкнути вуличні ліхтарі та вони досі горять із ночі. ©

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя