Окупанти оприлюднили список «націоналізованих» квартир і будинків у Мелітополі (адреси)

У Мелітополі окупанти збираются віджати у законних господарів 58 приватних квартир і будинків: адреси.

У Мелітополі окупанти збираются віджати у законних господарів 58 приватних квартир і будинків: адреси. Фото: facebook.com/Александр Гилькевич

Станом на середину листопада 2023 року у Мелітополі російські окупаційні війська «націоналізували» 58 квартир та будинків.

Окупанти визнають житло, земельні ділянки, промислові чи комерційні приміщення, або ж автомобільний транспорт безгосподарним, проте у нерухомості є свої власники. З початку окупації так зване Міністерство майнових і земельних відносин Запорізької області регулярно публікує списки майна зі статусом «безхазяйне», повідомляє Центр журналістських розлідувань.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно паперів, оприлюднених «адміністрацією» захопленої частини Запорізької області, до списку увійшли 58 адрес приватних квартир та будинків у Мелітополі.

Окупанти оприлюднили список "націоналізованих" квартир і будинків у Мелітополі (адреси) фото 1Окупанти оприлюднили список "націоналізованих" квартир і будинків у Мелітополі (адреси) фото 1

Окупанти оприлюднили список "націоналізованих" квартир і будинків у Мелітополі (адреси) фото 2 1Окупанти оприлюднили список "націоналізованих" квартир і будинків у Мелітополі (адреси) фото 2

Половина з переліку – багатоквартирні будинки, переважно, в центральній частині Мелітополя, як елітні, в тому числі і новобудови, так є серед них і гуртожитки. 

Окремо можна виділити п’ятиповерхівки по вулиці Гвардійській, які розташовані в Авіамістечку – районі на північному заході міста, що примикає до аеродрому. Летовище російська армія використовує як військову базу, а отже, квартири поруч можуть бути заселені офіцерами, солдатами, або технічним персоналом.  У переліку від 3 листопада таких квартири по дві у будинках №21 і №27. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя