Озброєнні окупанти забрали чоловіка, який вийшов викинути сміття: у Запорізькі області ворог продовжує викрадати людей | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області загарбники продовжують викрадати людей. Їх тримають в катівнях. Доля деяких викрадених навесні 2022 року і досі невідома.

Про це повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

Днями мешканців Бердянська та Мелітополя стали свідками викрадення чоловіків озброєними окупантами. Зокрема мелітопольця забрали коли він вийшов викинути сміття.

«Незаконно утримують місяцями та роками: місце перебування десятків людей з тимчасово окупованих території, викрадених ще на початку окупації, невідоме. В полоні знаходяться чоловіки і жінки різного віку і роду занять», — пише Федоров.

З початку 2024 року росіяни внесли в перелік «терористів і екстремістів» 7 мешканців Запорізької області. Всі ці чоловіки були викрадені. Під катуванням вони оговорили себе і зізнались в тому чого не робили. Наразі в російських судах їх судять «за міжнародний тероризм».

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», одну з найбільших катівень регіону окупанти облаштували у бердянській виправній колонії №77. 

В Запорізькій області окупанти погрожують фермерам конфіскацією бізнесу

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя