У Запорізькій ОВА повідомили про нераціональне використання майже 2 мільйонів гривень в екологічній сфері

У Запорізькій ОВА повідомили про нераціональне використання майже 2 мільйонів гривень в екологічній сфері.

У Запорізькій ОВА повідомили про нераціональне використання майже 2 мільйонів гривень в екологічній сфері. Фото: zoda.gov.ua

У Запорізькій обласній військовій адміністрації розповіли, що в попередні роки органи влади не були на захисті громадян і відстоювали інтереси великого бізнесу.

За словами голови Запорізької ОВА Юрія Малашко під час брифінгу в медіацентрі, окремої уваги потребує питання екології. На сьогодні один із актуальніших проблем для Запорізької області залишається стан довкілля.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Малашко додав, що у зв’язку з тим, що органи влади відстоювали інтереси бізнесу, був змінений попередній керівник департаменту захисту довкілля обласної державної адміністрації, а також проведено аудит діяльності структурної підрозділи за попередні два з половиною роки. Встановлені факти нераціонального використання бюджетних коштів на суму 1 мільйон 900 тисяч гривень. Матеріали до правоохоронних структур за даними фактами вже надані.

Ще одним з проблемних питань в області є питання використання земель лісового та природно- заповідного фонду, незаконних забудов на території прибережно-захисної смуги.

Очільник адміністрації зазначив, що вже є перші результати: знесений незаконний паркан причалу №5, який був розташований на території лісового фонду. Виявлені будинки, гаражі, що побудовані на території лісу, прибережної захисної смуги. Зафіксовано чисельні факти незаконної вирубки дерев.

Всі правопорушення задокументовані. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя