Що таке онлайн кредит та як його отримати через інтернет?

Наш век — це час бурхливого розвитку техніки та інноваційних технологій. Нові розробки внесли значні зміни в роботу банків, в тому числі і в сферу кредитування. Сьогодні, щоб оформити кредит, не потрібно вирушати до банку, проводити час у великих чергах і спілкуватися з кредитними спеціалістами. Все значно спростилося. Для оформлення кредиту потрібен лише комп’ютер і підключення до Інтернету.

Що таке онлайн кредит?

Дану форму кредитування пропонують мікрофінансові організації (МФО), що працюють в режимі онлайн. Тщательно продумана система роботи дозволяє швидко отримати потрібну суму.

Онлайн позики або мікрозайми зазвичай виділяються на невеликий термін (2-4 тижні), середня сума кредиту — 5000-7000 грн. Багато фінансові компанії збільшують термін погашення і суму своїм постійним позичальникам.

Головним недоліком цих кредитів є висока процентна ставка. Більшість компаній пропонує 1-2% на день. Деякі МФО при першому зверненні пропонують зовсім низький відсоток, близько 0,02%.

Якщо Ви взяли онлайн кредит, не слід забувати про терміни його погашення. Розраховуватися з компанією краще за пару днів до закінчення терміну, так як датою погашення боргу буде вважатися той день, коли кошти опиняться на рахунку організації. За прострочені платежі застосовуються штрафні санкції. Проте і занадто торопитися теж не варто. За дострокове погашення кредиту також можуть накладатися штрафи.

Буває, що обставини іноді складаються таким чином, що повернути гроші вчасно немає ніякої можливості. У деяких організацій надається відстрочка по оплаті. Її термін зазвичай невеликий — від 3 днів до 2 тижнів. Нерідко цього часу вистачає, щоб зібрати необхідну суму. Скориставшись послугою, Ви збережете свою кредитну репутацію і зможете уникнути штрафів.

Щоб оформити через Інтернет, досить зайти на офіційний сайт МФО, залишити заявку й дочекатися її схвалення. Якщо компанія дала згоду на надання послуги, кошти практично миттєво будуть перераховані на карту.

Незважаючи на окремі недоліки, переваги онлайн кредитів в МФО очевидні:

  • отримати потрібну суму можна в будь-який час, оскільки онлайн організації працюють цілодобово, без свят і вихідних;
  • швидке оформлення: процедура займе всього кілька хвилин;
  • кількість документів мінімальна: паспорт України, ідентифікаційний код, банківська карта;
  • не потрібно довідка про доходи;
  • оформлення в режимі онлайн: особиста присутність в офісі не обов’язкова;
  • лояльне ставлення до позичальників з поганою КІ.

Багато організацій у великих містах України мають свої відділення. Якщо з якихось причин Ви не довіряєте Інтернету, можна оформити мікрокредит там.

Якщо Ви вирішили оформити позику в МФО, щоб не стати жертвою шахраїв, обирайте МФО з надійною репутацією.

Як вибрати надійну МФО для отримання позики

При зверненні в мікрокредитну організацію слід знати, що легальні МФО дотримуються прозорості всіх операцій. Кредитний калькулятор при оформленні заявки одразу видасть повну суму боргу, яку потрібно буде повернути. Ніяких інших додаткових плат не буде нараховано. Надійні компанії не вимагають оплати за розгляд заявок, чого не скажеш про шахраїв.

Також всі легальні організації мають державну реєстрацію. Відомості можна знайти, також скориставшись Інтернетом.

Сервіси підбору кредитів нададуть допомогу в оформленні позики в МФО

В Інтернеті достатньо багато зручних сервісів, які представляють підбірку провідних українських МФО та банків. З їх допомогою легко отримати 100-відсотковий кредит і вирішити тимчасові фінансові проблеми.

Процедура оформлення кредиту за допомогою сервісів підбору стандартна:

  • зайти на офіційний сайт МФО;
  • на кредитному калькуляторі вибрати потрібну суму та термін кредитування;
  • створити особистий кабінет;
  • відповісти на всі запропоновані питання;
  • кілька хвилин почекати схвалення заявки і отримати кошти на карту.

МФО набагато лояльніше до своїх позичальників, ніж банки. Але деякі мікрофінансові організації неохоче видають гроші пенсіонерам, людям з поганою кредитною історією або тим, кому тільки недавно виповнилося 18 років. У випадку відмови спробуйте подати відразу кілька заявок в різні компанії. Яка-небудь з них обов’язково відгукнеться і видаст Вам потрібну суму.

Які вимоги ставлять МФО до позичальників

Як вже було сказано вище, компанії відрізняються високою ступенем лояльності до своїх клієнтів. Щоб оформити позику в МФО необхідно:

  • вказати свій вік. Кредити виділяються особам від 18 років до 71 року;
  • надати дані паспорта і податкового коду;
  • вказати джерело доходу. Навіть якщо клієнт не працює офіційно, він повинен надати контактні дані своїх колег або бухгалтерії, які зможуть підтвердити факт його працевлаштування. Подаючи кредит, МФО повинна бути впевнена, що потенційний позичальник платоспроможний і вчасно поверне борг;
  • вказати контакти: телефон, електронна пошта.

На подачу заявки Ви витратите не більше 15 хвилин. Ваші дані збережуться і при повторному зверненні в цю ж організацію оформлення кредиту на карту займе ще менше часу.

Щоб бути впевненим у отриманні грошей, надавайте про себе лише правдиві відомості. МФО мають масу можливостей, щоб переконатися в Вашій правдивості. Крім використовуваних професійних методів перевірки, організації обмінюються між собою інформацією та «чорними» списками. Сприяє роботі кредиторів бюро кредитних історій, які розташовуються найбільшою базою КІ в Україні.

Більшість потенційних позичальників повідомляють правдиві дані, одержують згоду на заявку і стають власниками потрібної суми.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя