У Севастополі пошкоджено підводний човен з «Калібрами» та десантний корабель окупантів

У ГУР підтвердили пошкодження десантного корабля і підводного човна РФ в Севастополі.

У ГУР підтвердили пошкодження десантного корабля і підводного човна РФ в Севастополі. Фото: twitter.com/@Osinttechnical

В окупованому Севастополі внаслідок нічного удару були пошкоджені великий російський десантний корабель і підводний човен РФ.

Є пошкодження судноремонтного заводу імені Орджонікідзе в місті Севастополі, зокрема обладнання. В ГУР підтвердили ураження великого десантного корабля і підводного човна. Однак назви конкретних кораблів не було вказано. Цю інформацію РБК-Україна повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Варто зазначити, що поки що не було офіційних коментарів щодо цього удару з боку Головного управління розвідки Міноборони України.

При цьому, російські телеграм-канали, посилаючись на свої джерела, заявили, що в результаті атаки на Севастополь були пошкоджені десантний корабель «Мінськ» і дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону». Обидва кораблі перебували на ремонті. Проте Міністерство оборони Російської Федерації і російська влада на офіційному рівні поки що не підтвердили цю інформацію.

Також низка аналітиків, які використовують відкриті джерела і супутникові знімки (OSINT-аналітики), припускають, що серед кораблів, які могли зазнати пошкоджень у Севастополі, можуть бути великий десантний корабель «Ропуча» і підводний човен типу KILO, який є носієм ракет «Калібр». Ці кораблі перебували в сухому доку в Севастополі перед інцидентом.

Російське пропагандистське видання «Агентство» пише, що удару було завдано по майбутньому російському центру будівництва морських безпілотників. Севастопольський морський завод, який є головним ремонтним заводом Чорноморського флоту РФ, з 2024 року мав відновити будівництво нових кораблів та суден.

Крім того, окупаційна влада обговорювала можливість перетворення заводу на центр розвитку саме безпілотних надводних та підводних апаратів.

У ГУР підтвердили пошкодження десантного корабля і підводного човна РФ в Севастополі.У ГУР підтвердили пошкодження десантного корабля і підводного човна РФ в Севастополі. Фото: t.me/agentstvonews

У Севастополі пошкоджено великий десантний корабель та підводний човен.У Севастополі пошкоджено великий десантний корабель та підводний човен. Фото: t.me/chp_sevastopol

У Севастополі пошкоджено великий десантний корабель та підводний човен.У Севастополі пошкоджено великий десантний корабель та підводний човен. Фото: t.me/chp_sevastopol

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя