Не встають на гімн РФ і ставлять «провокаційні» питання: школярі Запорізької області чинять спротив російським загарбникам | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російська окупаційна влада відновила роботу шкіл. Погрожуючи позбавленням батьківських прав вони змушували батьків віддавати дітей до шкіл, які працюють за російською програмою. При цьому знайти педагогів у так звані навчальні заклади також було складно — багато хто не пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

Попри те, що в окупованих населених пунктах Запорізької області в школах намагаються зробити з дітей «маленьких руських», учні чинять спротив.

У мережі з’явилося відео на якому так звана «директорка», яка очолила одну зі шкіл в окупованому Енергодарі, повідомляє окупаційним «органам освіти РФ», що діти відмовляються вставати на російський гімн та ставлять вчителям «провокаційні питання» про російську історію. Також вони не хочуть ходити на уроки та не мають поваги до вчителів.

«Ми робимо зараз все можливе, щоб виховати маленьких російських дітей у школі. У нас постійно звучить російський гімн, ми збільшуємо кількість уроків патріотизму, у нас багато уроків з російської літератури та історії. Але діти відмовляються, деякі прогулюють уроки… У нас був випадок нещодавно, коли діти молодших класів, трошки, буквально дві людини в одному класі, не встали принципово на гімн Російської Федерації. Ми викликали батьків, розмовляли з ними. Діти у старших класах, вони дуже провокаційні питання вчителям з російської історії ставлять, бо вони ще знають, що таке історія України. Зрозуміло, ми це вже давно прибрали зі шкільної програми, але все одно», — повідомляє своїм російським кураторам псевдодиректорка школи.

Так звана директорка також зазначає, що нещодавно до їхньої школи приїхали працювати вчителі з Дагестану та Бурятії.

«І тут, звичайно, є проблема, тому що якість освіти вона одразу погіршилася», — сказала вона.

Як раніше повідомляв раніше «Перший Запорізький», на тимчасово окупованих територіях Запорізької області збираються скоротити кількість уроків української мови, нібито через скарги батьків.

Поки батьки на роботі, а школи та дитсадки – на «дистанційці»: хто і як допомагає організувати дозвілля дітей у прифронтовому Запоріжжі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя