Що краще: купити готові меблі чи зробити на замовлення?

При облаштуванні інтер’єру будь-якого приміщення, людина завжди прораховує не лише естетичну сторону, але й функціональність. Тому вибір меблів базується не тільки на оцінці їх дизайну, а й на ергономічності використання простору в кімнаті. Це загальне правило актуальне як для спальні, так і для офісу, кухні чи прихожі. Тому щоб зусилля створення інтер’єра були максимально продуктивними, радимо купити меблі на замовлення. В Києві та інших українських містах існує безліч компаній, готових втілити ваші задуми та розробити індивідуальні чертежі згідно технічного завдання. Втім, для отримання якісного результату важливо звернутися до лідерів цієї ніші.

Меблі під індивідуальне замовлення чи наявні у продажу?

Звісно, готові меблі пропонують миттєву покупку та можливість одразу користуватися новим елементом інтер’єру — і це основний їх плюс. Однак вони мають загальний формат, тому не в змозі повноцінно відповідати вимогам користувача за розміром, місткістю, коліром та іншим параметрам. Тому більшість покупців при виборі нового гарнітуру надає перевагу меблям на замовлення. Компанія ILOFT, яка має сайт меблів на замовлення, де можна подивитись портфоліо проєкт, характеризується клієнтоорієнтовним стилем роботи, тобто враховує усі потреби та бачення замовника.

Під час роботи розробляється проєкт, в якому відображається кожна деталь та її розмір, а після його затвердження тільки розпочинається процес виробництва.

Тому виготовлення меблів за розмірами замовника має такі переваги:

  • Індивідуальний підхід. Враховується вже наявний чи майбутній інтер’єр приміщення і власні побажання до дизайну замовника.
  • Оптимальне використання простору. Шафки, столи, кухні та інший гарнітур виготовляється з детальним урахуванням архітектури приміщення. Для цього часто робиться проєктування ексклюзивних конструкцій. В залежності від планів щодо розміщення речей можуть бути запропоновані додаткові рішення задля досягнення продуктивної організації простору.
  • Врахування фізичних особливостей користувачів та умов використання. Під час розробки креслення враховується зріст людини, її фізичні можливості. Наприклад, відділ прихожої для дитини має бути простим у користуванні. Важливо продумати усі функціональні деталі так, щоб дитина могла розміщувати одяг самостійно.

З яких матеріалів можна замовити меблі?

Зазвичай корпусні меблі виготовляють з натуральної деревини або пресованих плит. Дерево значно дорожче в ціні і має тільки натуральні відтінки, проте це природний матеріал з ароматом лісу. Завдяки спеціальній обробці сировини масив не псується та здатен слугувати багато років. Дерев’яний гарнітур потребує обережного користування, тому що матеріал м’який та піддається утворенню подряпин.

Широкий попит мають МДФ та ЛДСП. Спільним для них є те, що обидва матеріали виготовляються з деревини за допомогою пресування з покриванням стійким до механічних пошкоджень декоративним шаром. Відмінність полягає в їх структурі: МДФ є більш щільним та гладеньким завдяки використанню тонших волокон.

Поверхня МДФ та ЛДСП може бути лакована або матова, мати різну фактуру, додаючи виробам незвичайні вигляд та відчуття на дотик. Лаковані поверхні роблять інтер’єр блискучим з підкресленням яскравості кольорів, тоді як матові варіанти виглядають більш приглушено і не відбивають світло, що забезпечує затишність приміщенню. Дуже часто їх використовують для створення меблі в стилі LOFT.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя