Масований обстріл Запоріжжя: скільки постраждалих залишається в лікарні та який їхній стан | Новини Запоріжжя

Вранці 8 січня російські терористи завдали шість ударів ракетами С-400 та «Іскандер-М» (попередньо) по Запоріжжю. Внаслідок ворожої атаки постраждали четверо чоловіків та одна жінка.

Про це повідомив Юрій Малашко, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

Внаслідок російського обстрілу постраждали п’ять мирних мешканців обласного центру.

«Зараз двоє знаходяться ще в лікарні. Один з них в досить тяжкому стані», — повідомив Юрій Малашко.  

Він також додав, що вчора своєчасно було розгорнуто роботу штабів. Після обстрілу людям надають психологічну та матеріальну допомоги, а також видають будівельні матеріали, щоб закрити вікна.

Анатолій Куртєв, виконуючий обов’язки міського голови, додає, що на даний час співробітники комунальних служб вже завершили першочергові роботи з усунення наслідків ракетного обстрілу.

«Усього вчора було пошкоджено 19 багатоквартирних будинків, 14 будинків приватного сектору та 2 навчальних заклади. На цей час фахівці «Запоріжремсервісу» вже опрацювали усі надані їм заявки та закрили пошкоджені вікна і покрівлі. Ремонтні матеріали були використані з міського резерву», — повідомив Куртєв.

Наразі на місцях (у комунальних автобусах) продовжують чергувати представники районної адміністрації та соціальної служби, які надають людям консультації. Зокрема, як отримати державну компенсацію на ремонт осель по програмі «єВідновлення».

Також на місцях працюють благодійні та гуманітарні організації: «Добробат», місія «Проліска», благодійний фонд «Посмішка.ЮА», громадська організація «BELUGA UA», «Право на захист», World Central Kitchen, «Карітас Запоріжжя», благодійний фонд «АРТАК», громадська організація «Сонце.ЮА».

В одній з гімназій Запоріжжя завершили капітальний ремонт найпростішого укриття: як воно виглядає, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя