Пеленгують зв’язок й влаштовують перевірки: окупанти активізувались в Запорізькій області | Новини Запоріжжя

У тимчасово окупованому Енергодарі російська окупаційна влада помітно активізувалася. Ворог перевіряє документи у мирних жителів та погрожує забирати до катівень, людей з українськими документами.

Про це повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов.

Минулими вихідними, 5 та 6 серпня, військові російської армії активно перевіряли документи мешканців першого мікрорайону в окупованому Енергодарі. Точково ворог навідувався і до інших районів міста.

Російські загарбники вимагали показати російські документи, а у разі їх відсутності — погрожували. Людей також лякають депортацією, проте місцеві жителі знають, що людей не видворяють примусово, а забирають «на підвал». Також окупанти почали встановлювати терміни одержання документа країни-агресора.

«Найчастіше називають тижневий термін. Погрожують, що в разі відмови наступна «бесіда» буде відбуватися вже у катівні. Як вони цинічно заявляють, «за дуже некомфортних та болісних умов»», — написав Дмитро Орлов.

Енергодарці також закликають бути обережними під час телефонних розмов, особливо з родичами, які на підконтрольній Україні території.

«На вулицях міста чимало окупантських спецавтомобілів РЕБ, за допомогою яких вони пеленгують звʼязок та намагаються контролювати енергодарців», — написав Орлов.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» в Енергодарі окупанти знищують українські паспорти під час перевірки. Погрожуючи репресіями загарбники змушують персонал Запорізької АЕС оформляти російські паспорти.

Погрожують відібрати ліцензію та звільнити: на Запоріжжі хочуть примусово паспортизувати людей до осені.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя