У Запоріжжі викрили рекетирів, які сподівались отримати контроль над перевезеннями та нападали на власників автобусів і водіїв, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Служба безпеки нейтралізувала організоване злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Запоріжжя і намагалось забрати увесь бізнес пасажирських перевізників у регіоні.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Щоб «підім’яти» під себе місцеві автопідприємства, учасники банди здійснювали розбійні напади на власників автобусів та їхніх водіїв. Під час розбою фігуранти вимагали з потерпілих сплачувати регулярну «данину» за подальше «невтручання» у комерційну діяльність.

Зловмисники діяли з особливою жорстокістю, використовуючи ножі та іншу холодну зброю. У разі відмови платити їм гроші – погрожували жертвам та їхнім сім’ям насильством та фізичною розправою, а також підпалом автівок та осель.

Встановлено, що одному з автоперевізників рекетири погрожували відрізати вуха та пальці, якщо він не погодиться віддавати їм «відсоток» з прибутків підприємства.

Таким чином зловмисники сподівались поступово отримати повний контроль над всіма компаніями пасажирських перевезень в Запорізькій області, а потім розширити свій вплив на прилеглі регіони.

За даними слідства, до складу злочинного угруповання входило п’ятеро мешканців Запоріжжя. Деякі із них раніше вже притягувались до відповідальності за тяжкі злочини.

Їх затримали «на гарячому» під час спроби нанесення тілесних ушкоджень керівнику місцевого автопідприємства. Під час обшуків у помешканнях та автомобілях затриманих вилучили незареєстровану вогнепальну та холодну зброю, чорнові записи з відомостями про потерпілих та майбутні об’єкти нападу, а також великі суми готівки.

Наразі 5 фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 206 Кримінального кодексу України. Четверо з них вже перебувають під вартою. Планується обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для п’ятого учасника банди.

Крім того, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій рекетирів. Триває розслідування.

Правоохоронця з Якимівки обвинувачують у держзраді: розшукував мешканців, які не підтримували окупантів

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя