В ЗОВА повідомили про корупційні злочини з бюджетом та службові зловживання посадовців

В ЗОВА повідомили про корупційні злочини з бюджетними коштами та службові зловживання посадовців.

В ЗОВА повідомили про корупційні злочини з бюджетними коштами та службові зловживання посадовців. Фото: zoda.gov.ua

У Запорізькій ОВА розказали про результати в антикорупційній боротьбі в рамках загальногодержавного проєкту «Прозорість та підзвітність».

Як повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко під час брифінгу в медіацентрі, представникам влади нарешті стали зрозуміли мотиви підрядної організації, яка не допускала представників ОВА і Держаудитслужби на перевірку об’єкту комунального закладу «Запорізька школа вищої спортивної майстерності».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Малашка, за попередніми розрахунками фахівців, роботи на суму близько 10 мільйонів були оплачені, але не були виконані. Кримінальне провадження розслідується слідчими Національної поліції.

Очільник ЗОВА повідомив, що крім цього, було виявлено факт службових зловживань з боку вищих посадових осіб Запорізької обласної адміністрації у 2022 році, які незаконно вилучили у власника 138 тонн пшениці, чим завдано збитків на суму близько 1 мільйон 200 тисяч гривень. Матеріали по цій справі також передані до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що у Запорізькому краєзнавчому обласному музеї зникло понад 3500 предметів антикваріату.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя