Дві мешканки РФ вкрали у пенсіонерки із Запоріжжя велику суму грошей, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Дві  жінки ошукали 86-річну мешканку Запоріжжя. Маніпулюючи материнськими почуттями, зловмисниці викрали заощадження пенсіонерки. Наразі затриманих зловмисниць перевіряють на причетність до аналогічних злочинів. 

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

На вулиці до потерпілої підійшла незнайомка й назвалась «ворожкою». Зловмисниця сказала літній жінці, що її чекає велике горе – похорон сина. У цей час нібито випадкова перехожа впізнала «ворожку» та переконливо засвідчила її «компетентність». Зловмисниці запевнили пенсіонерку, що біду можна відвернути, знявши «порчу».

За вказівкою невідомих, для ритуалу жінка винесла із квартири 41 тисячу гривень у пакеті. Фігурантка справи, здійснивши над пакетом магічні дії, повернула його жінці наказавши не відкривати його якийсь час і потримати під подушкою. Лише згодом пенсіонерка виявила відсутність купюр і звернулася до поліції.

Зловмисницями виявились мешканці мешканки сусідньої області 36 та 45 років. Під час обшуків у зловмисниць вилучили речові докази, а також паспорти РФ,  що посвідчують їхнє громадянство.

Фігурантці-«ворожці» інкримінують крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, відповідно ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 8 років ув’язнення. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру в скоєнні злочину її поплічниці.

У Запорізькій області водій збив пішохода та втік з місця події.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя