ЗСУ намагаються захопити висоти біля Вербового, де війська РФ відійшли з кількох позицій, — ISW

ЗСУ намагаються захопити висоти біля Вербового, де війська РФ відійшли з кількох позицій.

ЗСУ намагаються захопити висоти біля Вербового, де війська РФ відійшли з кількох позицій. Ілюстративне фото: zsu.gov.ua

8 листопада українські війська продовжили контрнаступальні дії поблизу Бахмута та на заході Запорізької області.

У Генштабі України повідомили, що ЗСУ продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Російські джерела стверджували, що українські сили проводили штурм поблизу Роботиного, Новопрокопівки та Вербового. Про це зазначають фахівці Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відомий російський блогер стверджував, що українські сили намагаються захопити невизначені висоти на північний захід від Вербового, де російські війська відійшли з кількох позицій. Російські блогери стверджують, що українські війська з підтримкою бронетехніки обстрілювали райони поблизу Роботиного та Вербового впродовж останніх днів.

8 листопада російські війська здійснили невдалий наступ на заході Запорізької області. У Генштабі заявили, що російські війська не проводять наступальних дій на Запорізькому напрямку. Російський новинний агрегатор повідомляв про контратаку російських військ біля Вербового 7 листопада. Відеоматеріали блогерів показують наявність підрозділів 237-го десантно-штурмового полку (76-ї дивізії ВДВ) і 22-ї гвардійської бригади спецназу в районі Вербового, а також частин 247-го гвардійського десантно-штурмового полку (7-а дивізія ВДВ), які також діють неподалік від Вербового.

Речник Східного угруповання військ РФ Олег Чехов заявив, що 8 листопада російські війська відбили атаки українських сил біля кордону Донецько-Запорізької області, поблизу Старомайорського. Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно штурмували райони навколо Старомайорського та на південь від Пречистівки. В цьому районі операційно діє 77-й окремий розвідувальний батальйон 127-ї мотострілецької дивізії РФ (5-а загальновійськова армія Східного військового округу).

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя