7 млрд збитків: судитимуть злочине угрупування, яке для ворога відновило роботу комбінату в Запорізькій області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники активно «націоналізують» не тільки бази відпочинку, квартири, але і підприємства. Зокрема окупанти відновили роботу захопленого залізорудного комбінату у Малій Білозерці Василівського району. 

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

В червні 2022 року окупанти віддали в управління уродженцю Донеччини захоплений залізорудний комбінат. З-поміж своїх працівників (діючих та колишніх) він створив злочинну організацію. Починаючи з липня на виробничих потужностях шахти незаконно добуто та передано у розпорядження представників окупаційної адміністрації 989 504 тонни залізної руди. Внаслідок дій окупантів Україна зазнала 7 мільярдів гривень збитків.

Наразі до суду скеровано справу проти організатора та шести членів злочинної організації за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з окупаційною адміністрацією та пособництва державі-агресору, а також незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2, ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України). 

Налагоджував зв’язок російським спецслужбам та передавав дані ФСБ: повідомлено про підозру мешканцю Енергодару

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя