В чому особливості породи кішок девон-рекс та деякі рекомендації по догляду за ними

За статистикою, яку старанно ведуть фахівці Всесвітньої федерації кішок (існує і така федерація) на сьогодні в світі офіційно зареєстровано більше як 70 порід кішок. До вказаного переліку входять зокрема кішки породи девон рекс з єхидним виразом мордочки та хвилястою шерстю з короткого хутра з остьового волосся та пухового підшерстку. Кішки даної породи відрізняються широкими щоками, дуже великими очами та вухами, низько посадженими на голові. Хутро кішок ніби переливається характерними «марсельськими хвилями» — великими та малими, наче морськими брижами, які особливо помітні на спині тваринки. Кольорове забарвлення шерсті та її малюнок у кішок даної породи може бути різноманітним.

Деякі характеристики породи кішок двено-рекс

За відгуками експертів та пересічних власників, кішки породи девон-рекс є дуже активними та дотепними, мовчазними та соціально-залежними. Водночас дані кішки є напрочуд стрункими та елегантними, гіпоалергенними, проте потребують вільного простору під час перебування на вулиці та певного періоду адаптації після знайомлення у випадку спільного проживання з маленькими дітьми.

За котами породи девон-рекс закріпилася характеристика жвавих екстравертів, для яких звичною поведінкою є висіння на шторах чи точіння кігтів до шпалер (коти люблять пустувати і часто, за визначенням господарів, є «малими терористами» чи «мавпами у котячих шкурах»). Окремі власники підмітили у котів даної породи деякі «собачі риси»: вони можуть принести іграшку, яку кидає їм хазяїн. Крім того, коти даної породи можуть гуляти на повідку з нашийником, як маленькі собаки.

Загалом кішки девон-рекс є ніжними та відданими тваринами, для них тягарем є самотність впродовж дня, крім того, вони є достатньо допитливими, досліджуючи нових гостей чи нові місця квартири.

Кішок, що мали кучеряву шерсть, віднайшли в 1960 році в англійському графстві Девон (звідси частина їхньої назви), а вже через 10 років вказану породу кішок офіційно зареєстрували на теренах Великої Британії.

Дещо про особливості догляду за кішками породи девон-рекс

З урахуванням деяких особливостей породи, кішки англійської породи:

  • є схильними до гіпотрихозу – часткового облисіння та до окремих шкірних захворювань, пов’язаних в тому числі, з нашаруваннями сала на шкірі, що можуть провокувати свербіж;
  • потребують належного харчування відповідно до віку та активності. Для підтримування належної форми під час харчування котів вказаної породи варто поєднувати вологі та сухі корми, що містять необхідну кількість поживних речовин, в першу чергу м’яса (усі коти – м’ясоїди);
  • майже не потребують спеціального догляду за шерстю – достатньо періодично зчісувати мертві волоски шерсті за допомогою гумової щітки.

Для всіх кішок, незалежно від породи, ветеринари рекомендують проведення регулярної вакцинації та введення в раціон спеціальних препаратів, що допомагають боротися з паразитами.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя