Зруйновані будинки та вбитий мирний житель: наслідки російських обстрілів по Запорізькій області, — ФОТО | Новини Запоріжжя

У вівторок, 26 вересня, російські окупаційні війська накрили вогнем 27 населених пунктів Запорізької області. Ворожими обстрілам зруйновано приватні будинки, постраждала багатоповерхівка. Є жертви серед мирного населення.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Вчора російські окупаційні війська завдали 130 ударів з авіації, реактивних систем залпового вогню, артилерії, також атакували безпілотниками.

З авіації та артилерії ворог обстрілював населені пункти Пологівського району. Внаслідок ворожих атак зруйновано будинки місцевих жителів. 66-річний житель Оріхова отримав смертельні поранення від ворожих снарядів на території власного будинку.

У тяжкому стані доправили до лікарні 56-річного мешканця Приморського. Чоловік був поранений під час обстрілу села.

Російські загарбники накрили вогнем Степногірськ — пошкоджено гаражі, квартири, фасади будинків та дахи, а також технічний поверх у багатоповерхівці.

За всіма зібраними доказовими матеріалами слідчі поліції та Служби безпеки України відкрили кримінальні провадження у рамках ч. 1 та ч. 2 статті 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

У Запорізькій області загарбники почали витісняти українську мову зі шкільної програми через псевдо-скарги.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя