Життя під постійними обстрілами: як в Оріхові готуються до зими, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Російські військові щодня обстрілюють Оріхів з різних видів озброєння. В прифронтовому місті й досі мешкає близько 1000 людей, переважно це люди похилого віку. Всі родини з дітьми, вже евакуювали до більш безпечних місць. Наразі в Оріхові працюють всі комунальні служби, а люди отримують необхідну медичну та гуманітарну допомогу.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

До повномасштабного вторгнення в Оріхові мешкало близько 14 тисяч людей, більшість з них виїхали з міста через регулярні обстріли. Втім у незламному Оріхові й досі мешкає близько 1000 людей. Одне з найболючіших питань для містян — проходження осінньо-зимового періоду. Близько 900 домогосподарств громади потребують забезпечення твердим паливом. Наразі обласна влада активно співпрацює з міжнародними партнерами та спільно з волонтерами привозять матеріальну допомогу мешканцям.

«У першу чергу — вразливим категоріям населення. Крім цього, Кабінет міністрів України розглядає можливість виділити субвенцію для закупівлі дров», — розповів Юрій Малашко.

«В місті залишаються здебільшого літні люди, які не хочуть покидати рідні домівки. Нас всебічно підтримують волонтери та влада — маємо достатні запаси їжі та речей першої потреби. На щастя, в Оріхові працює й пошта, тобто пенсійні та соціальні кошти виплачуються постійно», — зазначає місцева жителька.

Обласна влада закликає оріхів’ян евакуюватися до більш безпечних місць, де для вимушених переселенців створено спеціальні місця для розміщення з усіма необхідними умовами. 

Деякі мешканці окупованої Кирилівки повертаються в селище: подробиці.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя