Загрожує до 12 років ув’язнення: повідомлено про підозру родичці гауляйтера Запорізької області | Новини Запоріжжя

Після окупації частини Запорізької області колишня юрисконсультка одного з мелітопольських підприємств перейшла на бік російських загарбників. З квітня 2022 року родичка Євгена Балицького обіймає посаду «руководителя Управления информации и пресс-службы временно исполняющего обязанности губернатора Запорожской области».

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

36-річна зрадниця організовує заходи політичного характеру та дитячі свята. Сприяла роботі російських кореспондентів, які брали інтерв’ю у місцевих мешканців про нібито покращення життя після «звільнення». Через російські медіа та соцмережі зрадниця просуває прокремлівські наративи та дискредитувала українські ЗМІ. Також колаборантка записувала відеозвернення стосовно вірогідного замаху на її життя.

У серпні минулого року зрадниця була учасницею проєкту «Мастерская новых медиа», який проходив за підтримки російського уряду в Ростові-на-Дону.

Фігурантці справи заочно повідомлено про підозру за ч. 5 та ч. 6 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Здав колонію разом із засудженими: у держзраді підозрюють пенітенціарія з Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя