Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пішов у відставку

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пішов у відставку.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пішов у відставку. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Сьогодні, 8 лютого, стало відомо, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пішов у відставку.

Як повідомив Ваолодимир Зеленський, сьогодні він зустрівся з генералом Валерієм Залужним та подякував за два роки захисту України. Вони обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України і хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України.

— Час для такого оновлення – саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді. Обов’язково переможемо! Слава Україні! – написав президент.

Валерій Залужний також офіційно повідомив про те, що покидає свій пост після майже двох років повномасштабної війни.

—  Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом. Щойно ми зустрілись з Верховним Головнокомандувачем. Важлива та серйозна розмова.  Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії, – написав Залужний.

Він подякував всім, хто був поруч, команді Генштабу, Міністерству оборони та Володимиру Зеленському. 

—  Я пишаюсь кожним та кожною в Збройних Силах України, які захищають майбутнє наших дітей. Усіма солдатами, сержантами та офіцерами. Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам’ятаємо і помстимося за всіх, – написав Валерій Залужний.

Про те, що Залужного звільнили з посади Головнокомандувача, повідомив і нардеп Гончаренко. Проте офіційного указу на сайті президента наразі немає.

Нагадаємо, вже близько місяця у мережах обговорювалася інформація про відставку Головнокомандувача ЗСУ.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя