З українським маркуванням і етикеткою: в Запорізькій області ворог виробляє плавлений сирок на «націоналізованому» заводі | Новини Запоріжжя

Плавлений сирок виробництва товариства з обмеженої відповідальністю виробниче об’єднання «Моліс» продають у магазинах Мелітопольського району. Продукція має пакування з написами українською мовою та штрих-кодом країни-виробника, що починається на 48, тобто, України.

Про це повідомляє Центр журналістки розслідувань.

Потужності підприємства «Моліс» зареєстровані у тимчасово окупованому Дніпрорудному. Про запуск «віджатого» заводу з травня 2023 року повідомили російські медіа. Показали й продукцію підприємства – твердий сир і плавлені сирки «Дружба», «Российский», «Голландский», «Городской». Плавлений продукт окупанти маркують українським штрих-кодом і етикетками українською мовою. 

В російському державному реєстрі інформації про юридичну особу, яка виробляє таку продукцію в Дніпрорудному, немає.

Раніше «віцепрем’єр» незаконного уряду окупованої частини Запорізької області в інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ говорив, що до кінця цього року компанія-інвестор «Сири Таврії» планує вкласти в розвиток сироварного заводу у Дніпрорудному близько 100 мільйонів рублів.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб засновником «Сири Таврії» є товариство з обмеженою відповідальністю «Нижньогірський консервний завод». Це ж підприємство вказано засновником у «віджатих» та зареєстрованих в російській юрисдикції мелітопольського молокозаводу, молочанського заводу з виробництва води «Вілтек», кримського товариства з обмеженої відповідальністю «Белая скала».

Співзасновником «Нижньогірський консервний завод» є Ігор Булатов, кримський бізнесмен, власник товариства з обмеженої відповідальністю «Нефтяник» (розробка гравійних та піщаних кар’єрів, видобуток глини та каоліну). Більшою частиною уставного капіталу консервного заводу володіє Тетяна Тібекіна, власниця товариства з обмеженої відповідальністю «Крымтрейд». 

На тимчасово окуповані території, зокрема Запорізької області, окупанти хочуть звозити відходи з РФ.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя