У Запоріжжі з’явився стріт-арт пам’яті музиканта Андрія Лободи, — ФОТО | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі презентували паблік-арт із зображенням автора неофіційного гімну міста Андрія Лободи. Його створили на будинку в Шевченківському районі, де проживав співак.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

Ідея створення муралу пам’яті вокаліста та фронтмена українського гурту «Хорта», який помер від важкої хвороби у 2015 році, з’явилася у його друзів. Для відтворення образу музиканта поєднали багато його особистих фотографій.

Кураторкою проєкту виступила культурологиня Льона Радченко, яка довгий час дружила і працювала з музикантом. Реалізація проєкту відбулася за сприяння департамент культури і туризму Запорізької міської ради, а створив роботу дует вуличних митців Sleepy_Sun та Hello_0.

«Ми обрали митців, класних запорізьких стрітарників, які працюють у трафаретній техніці. Мені дуже хотілося, щоб цей мурал був мінімалістичним, дотичним, лаконічним, і мені здається, що саме таким він і вийшов», — зазначила Льона Радченко.

Стритарт має приховані елементи: сфотографуйте роботу зі спалахом, щоб їх побачити, та скануйте QR-код, щоб прослухати пісню «Запоріжжя — це Україна», яка є неофіційним гімном міста.

Поки батьки на роботі, а школи та дитсадки – на «дистанційці»: хто і як допомагає організувати дозвілля дітей у прифронтовому Запоріжжі

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя