Як можливо перевірити кількість циклів заряду акумулятора iPhone

З часом батарея будь-якого айфона починає втрачати свою місткість. Через це автономність смартфона суттєво знижується. Це обумовлено тим, що батарея розрахована на певну кількість заряджань, після чого потребує заміни. Виробник рекомендує виконати заміну після 500 циклів.

Якщо вас цікавить питання, як перевірити кількість циклів заряду батареї iPhone 15, відповідь дуже проста – в наявності спеціальний лічильник, доступ до якого можна отримати за допомогою відповідних додатків та сторонніх програм.

За допомогою спеціального додатка

Якщо ви не хочете встановлювати сторонні програми, можна скористатися додатком «Команда»:

  • Необхідно відкрити вкладку під назвою «параметри» та перейти до розділу «приватність та безпека».
  • Далі слід відкрити «покращення та аналітика»
  • Потім активувати спеціальний перемикач «поділитися аналітикою».
  • Завантажити даний додаток можна за допомогою Apple Store.
  • У налаштуваннях необхідно перейти до «аналітика та покращення», далі відкрити розділ «дані».
  • Доторкніться до файлу «аналітика-ХХХХ-ХХ-ХХ-ХХХХХХ» з розширенням ips.ca.synced (замість Х будуть спеціальні цифри).
  • Праворуч вгорі натисніть на «поділитися», далі треба вибрати «battery stats».
  • Після обробки інформації на дисплеї з’являться дані аналітики.

Зробивши усі необхідні маніпуляції, ви можете подивитися кількість циклів розрядження та зарядження свого смартфона. Але пам’ятайте – аналітичні дані будуть сформовані тільки наступного дня після того, як ви натиснули опцію «ділитися».

За допомогою сторонніх програм

Ви можете виконати порівняння акумуляторів iPhone 15 vs iPhone 14 vs iPhone 13. Але після цього зрозумієте, що у 15 версії точно найкращий акумулятор. Цикли заряду та розряду можна узнати завдяки стороннім утилітам. Для деяких такий варіант можливо легший, чим той, який був описаний вище. Необхідно зробити наступні кроки:

  • Треба встановити додаток iMazing або аналог (завантажте утиліту з сайту розробника).
  • Далі айфон підключається до ПК за допомогою спеціального кабелю.
  • В правому нижньому куті натисніть іконку батареї.

Після всіх виконаних дій вам буде доступна інформація стосовно поточного стану акумулятора. Знайдете кількість циклів використання приладу.

Батарея сильно зношена

Перевірка актуальна у тому випадку, якщо ви купляєте б/у айфон 15 й не збираєтеся його міняти в майбутньому. Коли кількість наближається до 500, варто задуматися над заміною акумулятора. Стара батарея може перестати тримати заряд, почати здуватися (збільшуватися в об’ємі). Така ситуація може привести до негативних наслідків. Варто як найшвидше виконати заміну звернувшись до перевіреного сервісного центру. Якщо модель нова варто встановити на зарядку батареї суворе обмеження до 80%, завдяки чому експлуатаційний термін дії смартфона суттєво збільшиться. Таким чином, перевірку можна робити тільки через декілька років.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя