Російські загарбники продовжують будівництво залізниці через Запорізьку область: планують нею замінити Кримський міст | Новини Запоріжжя

Російські загарбники продовжують будувати залізничну гілку, яка має сполучити тимчасово окуповані території України з РФ. Наразі роботи тривають в Донецькій області.

Про це повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

Через відсутність можливості збудувати сухопутний коридор, після окупації частини України у 2014 році, російські загарбники побудували Кримський міст для забезпечення логістики.

«Всі розуміють що Кримський міст довго існувати не буде. Сьогодні він є під прицілом наших спецслужб і точно буде знищений. Саме через це ворог почав будувати залізницю», — сказав Федоров.

За словами Федорова, існує залізниця, яка з’єднує Донбас та Мелітополь. Але вона знаходиться за 20 кілометрів від лінії фронту. Тому загарбники будують залізницю максимально близько до Азовського узбережжя, щоб забезпечити свою логістику.

«На жаль, будівництво сьогодні просувається (авт.: в Донецькій області), це фіксують наші мешканці, які залишились в тимчасовій окупації. Ворог хоче цим будівництвом замінити Кримський міст. Я дуже сподіваюсь, що ворог не зможе встигнути побудувати цей логістичний шлях, бо він суттєво допоможе їм забезпечувати логістику свого військового озброєння, гармат, боєприпасів. І це точно ускладнить просування для наших Збройних сил України», — підкреслив очільник Запорізької ОВА.

Федоров також відзначив,  що окупанти розширюють існуючий «сухопутний коридор» на тимчасово окупованих територіях —  збільшується кількість полос руху на трасах захопленої Запорізької області, заплановане будівництво об’їзної на окупованій Донеччині.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», окупанти хочуть збудувати залізницю, щоб сполучити Бердянськ із Кримом та Ростовом. Наприкінці вересня 2023 року з’явилася інформація, що загарбники почали будувати залізничний міст через річку Кальміус біля окупованого селища Гранітне Донецької області. У грудні минулого року самопроголошений губернатор Запорізької області Євген Балицький повідомив, що роботи з будівництва залізниці розпочалися з боку Донецька. А у першому кварталі 2024 року їх розпочнуть і на території Запорізької області. На тимчасово окупованій частині Запорізької області російська окупаційна влада проводить підготовку до будівництва залізниці.

Фабрикували справи проти українців: повідомлено про підозру експоліцейським-зрадникам з Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя