Дбають більш ніж про 150 покинутих собак і кішок: подружжя з прифронтового Оріхова годує бездомних тварин, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Від початку повномаштабного вторгнення подружжя Франк годує покинутих собак та котів. Раз на три дні вони об’їжджають місто і годують понад 100 собак та 50 котів.

Про це повідомляє «Суспільне Запоріжжя»

Чоловік згадує, що почали годувати тварин ще навесні 2022 року. Тоді їм подзвонили люди і попросили перевірити, чи живі їх собаки.

«Я приїхав і був в шоці. Стафф і три собачки у дворі — шкіра і кості. Після цього одні, другі, треті, четверті дзвонили. У нас доходило до 350 літрів каші. Я готував з вечора до ранку», — згадує Станіслав.

В один з днів, коли подружжя розвозило їжу, вони побачили на дорозі собаку, який гучно лаяв. З’ясувалось, що вона привертала увагу, бо в неї були цуценята.

«Вже знайшлися люди, які готові їх евакуювати. Вони мене заряджають позитивом. Звісно, що їх дуже шкода, але коли нікуди діватися. Ми знаємо, що ми їх знайшли і нас це радує, що вони не голодні», — каже Станіслав.

Попри щоденні обстріли, кожні три дні, подружжя об’їжджає місто, аби нагодувати покинутих собак та кішок. На це витрачають від трьох до десяти годин. Часто їздять під обстрілами.

«Коли уламки повз літали, коли за лавочку присядеш, ховаєшся, і уламки об цю лавку б’ються. Було і страшно, і на адреналіні воно все переноситься, по різному», — каже Альона.

Попри обстріли, які за останні тижні почастішали в Оріхові, покидати тварин та рідне місто подружжя Франк не збирається.

«Їм потрібна не скільки їжа, скільки увага людей. Вони дуже сумують за людьми, за господарями та дуже болісно на це дивитися», — додає Альона.

Місто вже зруйноване на 90%: як виживають мешканців Оріхова, яке ворог обстрілює цілодобово, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя