Неофіційний символ незламності Гуляйполя перевдягли напередодні Дня незалежності, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Пам’ятник Нестору Махно у прифронтовому Гуляйполі вважається неофіційним символом спротиву та незламності місцевих жителів. До Дня вишиванки, який святкували 18 травня, пам’ятник революціонеру вбрали у вишиванку. Але через щоденні російські обстріли та дощі «одяг» втратив зовнішній вигляд. Напередодні Дня державного прапора та Дня незалежності України пам’ятник Нестору Махно «переодягли».

Про це повідомляє 061.

Бійці ДСНС, які несуть службу у прифронтовому Гуляйполі, вирішили підготувати монумент Нестора Махна до державних свят та оновити вишиванку, в яку був «вдягнений» пам’ятник. Також біля пам’ятника, обкладеного мішками з піском, щоб його не пошкодило російськими снарядами, встановили прапори України та Гуляйполя. Як повідомила речниця ДСНС у Запорізькій області Юлія Баришева, вони це роблять, щоб і надалі мотивувати людей, а українські військові на фронті бачили, що є міцний тил і він незламний.

За попередньою домовленістю старі махновські речі передадуть до обласного краєзнавчого музею, де вони зберігатимуться як символ незламності Гуляйполя. Працівники музею уточнюють, що ці речі можуть стати доповненням виставок, присвячених подіям, які відбуваються на території України впродовж останніх 9 років.

Ракетний удар по Запоріжжю та атака безпілотниками по області: ворог продовжує обстрілювати регіон

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя