У Запоріжжі депутати вимагають скликати позачергову сесію і змінити секретаря міської ради Анатолія Куртєва | Новини Запоріжжя

Більшість депутатів Запорізької міської ради підписали пропозицію з вимогою скликати позачергове засідання міськради.

Про це повідомляє «Перший Запорізький» з посиланням на публічні звернення народних обранців.

Депутати міської ради стверджують, що секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв цілеспрямовано не дає зібрати сесію для вирішення ключових питань. Зокрема, питання фінансування Збройних сил України.

«Вже три місяці ми з групою ініціативних депутатів не можемо досягти перегляду петиції 8554 про фінансування Збройних сил України з міського бюджету. Дати нашим захисникам і захисницям ще більше можливостей для боротьби з агресором, – розповів депутат міської ради (фракція «Слуга народу») Роман Кир’янов. – Але пан секретар не дає нам робити свою роботу та блокує намагання».

«Секретар Запорізької міської ради недієспроможний організовувати роботу сесії та виконувати задачі, на які він був поставлений. Згадаймо петицію №8554 про Програму забезпечення підтримки фронтових військових частин, яка була зареєстрована ще 1 листопада 2023 року. Вона зібрала необхідну кількість підписів та мала б бути розглянута позачергово. Але відповідь ви знаєте. Досі не розглянута», – зазначив депутат міської ради (фракція «Єднання») Михайло Прасол і заявив, що Анатолій Куртєв «відверто саботує роботу життєдіяльності міста».

Також депутати мають претензії щодо вирішення безпекових питань у місті, а саме – обладнання укриттів.

«На третій рік повномасштабного вторгнення у Запоріжжі катастрофа з укриттями. Більша частина не ремонтувалася та не пристосована до знаходження там людей. А тим паче – у безпеці. Ті, що працюють та наче навіть можуть убезпечити – під замком, – поділився депутат міської ради (фракція «Єднання») Сергій Ільченко. – Коли там оголосили про модульні укриття та співпрацю з бізнесом? Я особисто віддав свій голос «за»! До кінця 2023 року мало б працювати 23. Встановлений один на бульварі Шевченка і той не працює».

Також народні обранці повідомили, що місто потребує кадрових змін, вказуючи на необхідність переобрання секретаря Запорізької міської ради і відповідно – в.о. міського голови.

«Нам дивно, що на постійній основі блокуються засідання сесій Запорізької міської ради, що унеможливлює повноцінну роботу органу у прифронтовому місті. Місті, де рішення та допомога повинні прийматись оперативно та спрямовуватись на розвиток та підтримку людей. Замість цього ми отримуємо недовіру до секретаря та місцевого органа у 90%, постійні згадування Запоріжжя у ЗМІ як корумпованого та несамостійного міста та відтік населення, коли його підтримка як тилу, так необхідна військовим», – розповіла депутатка (фракція «Слуга народу») Регіна Харченко.

Новобрана голова депутатської фракції партії «Слуга народу» Інна Пенчук розповіла, що засідання міської ради обов’язково відбудеться, але не уточнила, коли саме.

«Фракція партії «Слуга народу» в Запорізькій міській раді невідкладно збереться для обговорення розповсюдженої ЗМІ інформації щодо, начебто, злочинів діючого секретаря, підготує запити в правоохоронні органи, – зазначила Інна Пенчук і проанонсувала можливу зміну секретаря міської ради. – Кандидат на посаду секретаря Запорізької міської ради буде висунутий фракцією не за результатами кулуарних перемовин, усних прохань, а через застосування справжніх демократичних процедур».

В останній раз чергове засідання Запорізької міської ради відбулося наприкінці минулого року. У березні депутати збирались на позачергове засідання, під час якого, зокрема, внесли зміни до Програми підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки і правопорядку в місті Запоріжжя на 2024 рік.

У Запорізькій області указом президента створено вісім нових військових адміністрацій

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя