У Запоріжжі запрацював ще один шелтер для вимушених переселенців | Новини Запоріжжя

В Олександрівському районі Запоріжжя відкрився ще один прихисток для жінок з дітьми, які виїхали з окупованих територій.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

Шелтер облаштувала громадська організація «Захист жінок України» у співпраці з міжнародними та всеукраїнськими благодійними організаціями.

Шелтер розмістився на першому поверсі гуртожитку. Приміщення з комунального фонду благодійниками надала міська рада. Також силами комунальних підприємств міста в будівлі відремонтували вхід, покрівлю, а також виконали часткову заміну мереж водопостачання та водовідведення.

Як розповіла голова ГО «Захист жінок України» Любов Кінчевська, у шелтері є все необхідне для комфортного проживання 12 осіб – зручні двоповерхові ліжка, кухня з усім необхідним обладнанням, санітарні кімнати. Активну участь в облаштуванні прихистку взяли також і інші благодійні організації – УВКБ ООН, «Українська освітня платформа», «Карітас Запоріжжя», «Сподівання», «Право на захист», «Будуємо Україну разом» тощо.

Нині громадська організація займається облаштуванням ще одного шелтеру для сімейного проживання на 10 кімнат. Він розміщуватиметься в одній будівлі з оселею для жінок, але матиме окремий вхід.

У Запоріжжі відкрили безпечний простір «Опліч ХАБ», в якому жителі зможуть отримати психологічну підтримку, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя