Депортація, примусова паспортизація та повноцінна мобілізація: що відбувається на тимчасово окупованій частині Запорізької області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованій частині Запорізької області російська окупаційна влада розпочала чергову хвилю примусової паспортизації. Людей з українськими паспортами визнаватимуть іноземцями та змусять оформляти міграційні карти. Вони діятимуть рік, а далі – депортація. Чоловікам, які оформили російський паспорт, одразу видають повістку до військкомату.

Про це повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

До 1 липня 2024 року всі мешканці тимчасово окупованих територій, згідно з наказом російського диктатора Володимира Путіна, мають оформити російські паспорти. При цьому з 1 січня наступного року на захоплених росіянами територіях почне працювати карний орган поліції, який виявлятиме людей з українськими паспортами.

«Щонайменше їх штрафуватимуть, а також оформлятимуть їх як іноземних громадян та видаватиме міграційні картки. Мігрантами вони можуть бути не понад рік на окупованій території. При видачі міграційних карт потрібно здавати відбитки пальців і всі інші перевірки проходити, а також отримувати дозвіл на роботу. Ті, хто цього не виконає, платитимуть великі штрафи і є загрозою депортації з тимчасово окупованої території», — зазначив Федоров.

Міський голова Мелітополя також повідомив, що при видачі російських паспортів чоловікам видають і повістку до російських псевдовоїнкоматів.

«Цього тижня ми вже точно можемо сказати, що почалася повноцінна мобілізація на тимчасово окупованих територіях», — резюмував Федоров.

У Запорізькій області ворог продовжує «націоналізувати» квартири: як це відбувається та скільки об’єктів уже «націоналізовано».

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя