Запоріжжя та Запорізька область спрямують на допомогу ЗСУ понад один мільярд гривень | Новини Запоріжжя

Під час найближчого засідання Ради оборони Запорізької області планують прийняти рішення про збільшення обсягу допомоги від регіону Збройним силам України.

Про це під час пресконференції повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Додаткову допомогу спрямують підрозділам, що виконують завдання на Запорізькому напрямку, а також місцевим військовим частинам, які виконують завдання за межами Запорізької області.

За словами голови адміністрації, загальна сума допомоги складе понад один мільярд гривень.

«Це не остаточна сума на цей рік. Ми плануємо збільшити її ще щонайменше на 50%. Але перший пункт – це буде мільярд гривень, – зазначив Іван Федоров.  – Також найближчим часом ми пріоритизуємо ті закупівлі, які мають бути зроблені, і вже найближчим часом зможемо перейти до конкретних дій в рамках реалізації цієї програми».

Голова області подякував представникам усіх громад, які відгукнулися на заклик про допомогу Силам оборони і виділити більше коштів для допомоги військовим.

«Окуповані громади точно можуть більше виділити, тому що у них видаткова частина менша. Сьогодні їхня основна задача – підтримати переселенців, які знаходяться на території нашої держави і зберегти свої колективи.  З іншого боку, у міст, які продовжують життєдіяльність, є більшою видаткова частина на обслуговування комунікацій, медицину, освіту тощо. Тому сума у 17,5% не є константою», – розповів голова Запорізької області.

За словами Івана Федорова, сума допомога, яку надасть Запорізька міська територіальна громада, складе, орієнтовно, понад 300-400 мільйонів гривень.

«Щодня працюємо з представниками Запорізької міської ради та виконавчого комітету стосовно обсягу допомоги. Я думаю, що найближчими тижнями відповідна сума буде підтримана депутатами», – підсумував Федоров.

Також голова Запорізької ОВА розповів, що спрямує на допомогу ЗСУ свою премію Сахарова (відзнаку Європейського парламенту), яку отримав у 2022 році (тодішній мер Мелітополя став одним з номінантів премії),

«Трохи більше 8000 євро вже надійшло на мою картку. Всі ці кошти вже перераховані і спрямовані на закупівлю транспорту для нашої 110-ї бригади територіальної оборони, яка буде виконувати завдання по місцю дислокації підрозділу», – розповів Іван Федоров.

На прифронтовій території Запорізької області залишається понад тисячі дітей

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя