Ворог хоче збудувати залізницю, щоб сполучити Бердянськ із Крим та Ростовом | Новини Запоріжжя

Російські загарбники хочуть сполучити анексований Крим з Ростовською областю через окуповані населені пункти Запорізької та Донецької області за допомогою залізниці.

Посилаючись на окупаційного «міністра економічного розвитку Запорізької області» Юрія Гуськова російські пропагандисти пишуть, що проєктується залізнична гілка. Через окуповані території Запорізької й Донецької областей вона з’єднає окупований Крим з Ростовською областю. За задумом загарбників ця гілка пов’яже між собою Мелітопольський вузол, Бердянськ з виходом на Ростов.

Наразі загарбники вже почали будувати залізничний міст через річку Кальміус біля окупованого селища Гранітне Донецької області, про це повідомив Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя.

«В разі успіху це дозволить включити існуючу гілку Маріуполь-Асланове-Кальчик-Волноваха в пряме сполучення з Таганрогом та Ростовом-на-Дону. На практиці це не лише глобальне вирішення питання щодо військової та цивільної логістики, але й кардинальне зниження залежності від залізничного сполучення Кримським мостом», – написав Андрющенко. 

Залізнична колія, що поєднується із залізницею Маріуполь-Волноваха, починається біля Тельманівський карʼєр, який за 3 кілометри від Гранітного. Від Волновахи існує пряме залізничне сполучення з Мелітополем і (через Чонгар) з Кримом, передає Центр журналістських розслідувань. 

Наразі дані про будівництво залізниці за межами ділянки біля Гранітного відсутні.

«Відстань між Гранітним і Таганрогом становить понад 80 кілометрів. Водночас у 25 кілометрів на північ від Гранітного проходить залізнична гілка від окупованого села Роздольне через Амвросіївку (Донецька область) на російський Матвеєв Курган і далі на Таганрог і Ростов-на-Дону. Таким чином, для того, щоб зʼєднати залізницею Ростовську область з окупованим півднем України, окупантам достатньо побудувати залізничну ділянку між Гранітним і Роздольним», — йдеться у повідомленні.

У Запорізькій області виявили тіла застрелених окупантів.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя