У Запоріжжі затримали торгівця зброєю та боєприпасами: продав гранату та пістолет Макарова, — ФОТО | Новини Запоріжжя

39-річний запоріжець намагався збути вогнепальну зброю та гранати на території міста. Чоловіка затримали на гарячому. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Працівники сектору кримінальної поліції відділу № 1 (Вознесенівський) Запорізького райуправління поліції отримали оперативну інформацію про те, що житель міста може бути причетний до незаконного продажу зброї та боєприпасів.

Було відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Оперативники та слідчі задокументували незаконну діяльність чоловіка.

Підозрюваного затримали після того, як він отримав сім тисяч гривень за незаконний збут двох гранат Ф-1, запалів УЗРГМ до них та пістолета Макарова.

Вилучену зброю та боєприпаси направили на експертизу. Під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури міста Запоріжжя затриманому повідомили про підозру. Наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу.

Поліцейські встановлюють походження зброї та боєприпасів, а також інші факти незаконного збуту, до яких може бути причетний фігурант справи. Досудове розслідування триває.

Минулої доби ворог кілька разів атакував українські позиції біля Білогір’я та Вербового Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя