В енергосистемі України є дефіцит, — Укренерго

В енергосистемі України є дефіцит, - Укренерго.

В енергосистемі України є дефіцит, — Укренерго. Фото: ukrinform.ua

Сьогодні, 23 листопада, в Україні продовжує зростати споживання електроенергії. В енергосистемі країни є дефіцит.

Як повідомили в НЕК «Укренерго», вчора, 22 листопада, Україна вже отримувала аварійну допомогу від операторів з Румунії, Словаччини та Польщі.

Так, сьогодні ситуація з виробництвом електроенергії в Україні залишається складною. Зараз триває ремонт на кількох блоках теплових електростанцій. Проте відключення споживачів наразі не прогнозуються.

Зазначається, що причиною дефіциту стало похолодання, оскільки збільшилося споживання електроенергії. Це, у свою чергу, спричинило додаткове навантаження на електростанції.

— Закликаємо українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби. Не вмикайте одночасно потужні електропристрої, вимикайте світло в порожніх приміщеннях, перенесіть прання на нічні години, — закликають у НЕК «Укренерго».

Станом на ранок 23 листопада через погодні умови від електропостачання було відключено чотири населені пункти в Чернігівській області.

Зараз через бойові дії та з інших причин без світла залишається 409 населених пунктів України. Обстрілами пошкоджено мережі обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

Нагадаємо, раніше RADA.zp.ua повідомляв про те, чи подорожчає електроенергія в Україні з 1 січня 2024 року.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя