Батько виготовляє посуд для російських військових, а його син продає алкоголь: родина Мелітопольців працює на загарбників | Новини Запоріжжя

Батько й син з Мелітополя після початку широкомасштабного вторгнення РФ в України перейшли на сторону ворога і  допомагають загарбникам. Старшому чоловіку наразі повідомлено про підозру, а справу відносного його сина скеровано до суду.

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

До окупації Мелітополя старший чоловік займався бізнесом у сфері перевезень. Та після силового захоплення міста він пішов на співпрацю з ворогом та очолив підприємство з виготовлення посуду на потреби армії РФ. Також він з’являвся у сюжетах російських пропагандистів, де розповідав про свої успіхи на посаді.

Фігуранту справи заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Син підозрюваного також працює на російських загарбників. Курсант правоохоронного вишу Харківщини на початку широкомасштабного вторгнення був у відпустці, але не повернувся на місце служби та виїхав до окупованого Мелітополя. Тут він домовився про співпрацю з окупаційною владою, отримав паспорт РФ та зареєстрував фірму з продажу алкоголю. Також займається вантажними перевезеннями. Щомісячно його підприємство сплачують податки, які наповнюють окупаційну казну.

Курсанта обвинувачують у нез’явленні до місця служби з відпустки з метою ухилення від військової служби та колабораційній діяльності. Провадження скеровано до суду.

Винесено вирок звільненому через корупційний скандал ексзаступнику начальника МВС у Запорізькій області, який очолив окупаційну податкову

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя