У Запоріжжі та області близько 9 тисяч учнів навчаються у змішаному форматі

У Запоріжжі частково відновлюють очне навчання у школах.

У Запоріжжі частково відновлюють очне навчання у школах. Ілюстративне фото: unicef.org

Наразі в Запоріжжі та області вже погоджено навчальний процес у змішаній формі навчання для 36 закладів освіти. 

Як повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко під час брифінгу в Медіацентрі, за змішаною формою навчання відповідно до рішення Ради оборони зараз навчається близько 9 тисяч дітей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Малашко, основною вимогою для переведення закладів у змішаний формат навчання є наявність облаштування в належному стані укритів.

— На цьому тижні я проінспектував 6 закладів, де триває ремонт укриттів, аби оцінити їх готовність щодо прийняття учнів. Відповідно до проєктних рішень, які мені обіцяли, в грудні мають вони закінчити ці роботи, — додав очільник ОВА Юрій Малашко

В ЗОВА зазначають, що попри чисельні заклики пришвидшити роботу, не всі відповідально і належно поставились до такого завдання.

— Деякі підрядники просто нехтуючи умовами договору або просто коригують проєктно-кошторисну документацію, щоб збільшити вартість. Але цього не буде, їм все це пояснили, тому мають вони зробити все до грудня місяця. Якщо не встигатимуть, то ми будемо приймати відповідні рішення і цю роботу будемо тримати на контролі, — зазначив очільник регіону.

В ОВА повідомили, що мова йде про 11 шкіл-інтернатів, 5 приватних шкіл, 14 закладів професійно-технічної освіти, 5 коледжів та 1 заклад вищої освіти.

Загальна сума коштів складає – 58,1 мільйона гривень, а завершити усі роботи планують на початку грудня.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя