Обов’язкова евакуація: скільки дітей та маломобільних людей залишається в прифронтовій громаді Запорізької області | Новини Запоріжжя

З п’яти населених пунктів Запорізької області триває обов’язкова евакуація. На сьогодні з Гуляйпільської громади евакуювали вже 19 дітей.

Про це повідомив керівник Пологівської районної військової адміністрації Артур Крупський.

Наразі в громаді залишається ще чотири дитини.  А з 44 маломобільних осіб, що проживають на території району, лише 18 дали згоду на виїзд.

«Правоохоронці щоденно проводять з людьми інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо важливості евакуюватись», — йдеться у повідомленні.

Тим часом на підконтрольних територіях Пологівського району розгорнуто 28 «Пунктів незламності»: 26 організували органи місцевого самоврядування, а 2 – представники відповідального бізнесу. Кожний пункт спільно з міжнародними партнерами та волонтерськими організаціями було оснащено всім необхідним. Також сформовано резерв генераторів, паливно-мастильних матеріалів та деревини. Наразі всі вони у «сплячому режимі», але готові невдовзі відновити свою роботу. 

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 28 серпня стало відомо, що запроваджується обов’язкова евакуація дітей та маломобільних людей з Гуляйполя, Степногірська, Преображенки, Єгорівки та Новопавлівки. Планується, що вона триватиме впродовж місяця. З вищевказаних населених пунктів мають евакуювати 54 дитини та 67 супроводжуючих членів сімей.

Вщент знищені будинки та пошкоджені машини: наслідки ворожих ударів по Запорізькій області, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя