Понад 1000 запорожців увійшли до «Армії відновлення» та допомагають розбирати завали | Новини Запоріжжя

Восени минулого року було запроваджено проєкт «Армія відновлення». У його рамках людей, які тимчасово втратили роботу, залучають до відновлення країни. У Запорізькій області направлення на відновлення регіону отримали понад тисячу людей.

Про це повідомляє «Перший Запорізький» із посиланням на Запорізький обласний центр зайнятості.

У рамках проєкт безробітних мешканців Запорізької області, які стали на облік до центру зайнятості, можуть залучати до робіт з облаштування блокпостів, заготівля дров для опалювального сезону, розбору завалів та відновлення будівель, а також розвантажень та фасування гуманітарної допомоги.

На сьогодні 1077 людей, 57 з яких тимчасово переміщені особи, увійшли до «Армії відновлення». На оплату праці учасникам суспільно-корисних робіт по Запорізькій області вже направлено 7,3 мільйона гривень. Повідомляється, що оплата такої праці не може бути нижчою за мінімальну зарплату — 6 700 гривень.

Запорізький обласний центр зайнятості продовжує співпрацю із громадською організацією «Руки допомоги Запоріжжя», яка є центром «Добробату» у нашому регіоні. Разом із ними люди, які отримали направлення, допомагають розбирати завали та відновлювати будинки після «прильотів».

Крім того, на початку цього року було укладено 23 угоди з Біленьківською, Кушугумською та Широківською сільськими радами, а також Вільнянською міською та Новомиколаївською селищною радами. З травня центр зайнятості співпрацює із комунальними підприємствами обласного центру: «Запоріжринок», «Зеленбуд», «Титан», «ВРЕЖО 7». Наразі у базі даних налічується 17 актуальних пропозицій роботи.

У Запоріжжі оголосили тендер на ремонт зруйнованої росіянами багатоповерхівки: виділяють 45 млн гривень

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя