Тиск на українських атомників та невдоволення гастролерів із РФ: що зараз відбувається на Запорізькій АЕС | Новини Запоріжжя

Другий рік найбільша в Європі атомна електростанція, окупована росіянами. Ворог не припиняє тиск на українців, які працюють на Запорізькій атомній електростанції, не підписавши контракт із «Росатомом» і не взявши паспорт країни-агресора.

Про це повідомляють у Генеральному управлінні розвідки України.

На українських атомників чинять психологічний тиск, вибірково і без попереджень позбавляють доступу до робочих місць, анулюючи їх перепустки. Крім того, створюють  умови для анонімних доносів, зокрема, через телеграм-канал, щоб посіяти недовіру між співробітниками.

Окупанти створюють усі умови, щоб кілька сотень українських співробітників Запорізької АЕС до 31 грудня цього року підписали контракт та отримали російський паспорт.

Водночас серед привезених на станцію російських фахівців зростає невдоволення — замість двох місяців вони змушені працювати пів року, оскільки у РФ їм не можуть знайти заміну.

«Нарахував понад 10 моментів, коли міг загинути»: історія ексспівробітника Запорізької АЕС, який служить у Президентській бригаді.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя