Путін «приєднав» українські території до «південного округу» Росії

Путін "приєднав" окуповані території України до Південного військового округу РФ.

Путін "приєднав" окуповані території України до Південного військового округу РФ. Фото: caddetailsblog.com

Вчора, 26 лютого, президент Росії Володимир Путін підписав указ про приєднання окупованих територій України до складу Південного військового округу ЗС РФ.

Тепер українці, які лишилися під окупацією, опинилися в небезпеці. До переліку увійшли українські землі, захоплені росіянами з 2014 року. Про це йдеться в тексті указу російського президента «Про військово-адміністративний поділ РФ» від 26 лютого.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Складовою частиною окупованих цього військового округу стали тимчасово окуповані території Криму, Луганщини, Донеччини, Запорізької області та Херсонщини.

Разом з ними в складі цієї територіальної одиниці знаходяться Кубань, Дагестан, Чечня, Калмикія та інші російські регіони.

Голова ЗОВА Іван Федоров назвав цей указ «маразмом кремлівського диктатора»: «Тиран, що вижив з розуму, всіляко намагається узаконити захоплені населені пункти України у своїй недодержаві. А ще – мати змогу «офіційно» мобілізувати українських чоловіків на ТОТ».

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, російський президент також «доєднав» такі міста, як Маріуполь, Бердянськ, Волноваху, Токмак та інші окуповані міста на півдні України.

— Це означає, що тепер тут будуть офіційно проходити призов та мобілізація. Як в інших територіях, які контролює Росія. Та тепер весь відновлений військовий облік обертається бумерангом, — каже Андрющенко.

Він заявив, що в першу чергу постраждають чоловіки до 30 років, які після виборів потраплять під призов та на фронт.

За словами Андрющенко, далі буде мобілізація шляхом добровільно-примусових рознарядок по бюджетних організаціях та підрядниках.

Чиновник закликав українців, які лишилися в тимчасово окупованих містах, якомога швидше тікати з окупації. 

Путін "приєднав" окуповані території України до військового округу РФПутін "приєднав" окуповані території України до військового округу РФ

Путін "приєднав" окуповані території України до Південного військового округу РФПутін "приєднав" окуповані території України до Південного військового округу РФ

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя