UAnimals проведе Всеукраїнський марш прибирання на Хортиці: як приєднатися

У вересні UAnimals вперше проведе Всеукраїнський марш прибирання на заповідних територіях.

У вересні UAnimals вперше проведе Всеукраїнський марш прибирання на заповідних територіях. Фото: march.uanimals.org

16-17 вересня UAnimals вперше проведе Всеукраїнський марш прибирання на заповідних територіях. Серед локацій — острів Хортиця.

Як повідомили в UAnimals, метою цього заходу є прибирання сміття та очищення природних територій в п’яти національних парках і заповідниках України, які постраждали від екологічної кризи, викликаної вторгненням Росії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Основним закликом маршу є «Приберіть сміття – захистіть тварин». Ця акція відбудеться в таких локаціях:

  • Національний природний парк «Голосіївський», Київ.
  • Національний природний парк «Бузький гард», Миколаївська область.
  • Національний природний парк «Гуцульщина», Івано-Франківська область.
  • Національний заповідник «Хортиця», Запоріжжя.
  • Національний парк «Ужанський», Закарпатська область.

Ці локації були обрані через їхню актуальність і потребу у прибиранні, враховуючи важливість охорони довкілля та тваринного світу. 

Як приєднатися:

  • Перейдіть у телеграм-спільноту.волонтерів UAnimals.
  • Зареєструйтеся у спільноті волонтерів. Далі ви отримаєте можливість обрати бажану локацію прибирання. 
  • Оберіть, яку локацію хочете прибирати. Далі ви отримаєте посилання на канал. 
  • Перейдіть в закритий телеграм-канал обраної локації — там будуть всі подальші подробиці.
  • Нічого не плануйте на 16-17 вересня і вчасно прибудьте у визначене місце.

Гуманістичний рух UAnimals взявся за рятування тварин від наслідків повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Вони розуміють, що екологічна криза, яку спричинив цей конфлікт, має жахливі наслідки, включаючи знищення цілих видів тварин і природного середовища. У цьому контексті UAnimals організовує Всеукраїнський марш прибирання як практичний захід для очищення природних територій, які постраждали від екологічної кризи.

Засновник гуманістичного руху UAnimals Олександр Тодорчук, наголошує, що цього року марш прибирання не просто символічний, але й практичний, спрямований на допомогу тваринам, які опинились під загрозою. Після підриву Каховської гідроелектростанції, пляжі оголились, і на їхній поверхні з’явилося багато сміття, що стало загрозою для тварин. Також деякі парки віддалені від зони бойових дій, але також засмічені і потребують уваги.

У 2022 році UAnimals запустив міжнародну кампанію #StopEcocideUkraine і здійснив сотні акцій у різних країнах, закликаючи до створення спеціального трибуналу для розгляду екологічних злочинів Росії в Україні. Хоча наразі такого механізму не існує, активісти продовжують боротьбу за його створення, оскільки ця ситуація вимагає нового підходу. UAnimals активно виступає за захист тварин і довкілля в умовах воєнного конфлікту та екологічної кризи.

Варто зазначити, що UAnimals — всеукраїнський гуманістичний рух, що існує з 2016 року і пропагує гуманне ставлення до тварин, захищає їх від експлуатації та знущань. За сім років діяльності рух домігся ухвалення в Україні важливих зоозахисних законів, досягнув заборони експлуатації тварин у цирках близько 30 українських міст. У 2017 році команда UAnimals провела перший Всеукраїнський марш за права тварин, який зібрав понад 5000 людей і став наймасштабнішою зоозахисною подією у Східній Європі. Від 24 лютого 2022 року рух зосередив зусилля на порятунку тварин у зонах бойових дій та на тимчасово окупованих територіях України. У лютому 2023 року команда UAnimals відзначила першою Всеукраїнською зоозахисною премією двадцятьох зооактивістів, які рятують життя тварин під час війни.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя