Вкрадені з «Мотор Січі» запчастини до авіадвигунів намагалися незаконно продати азіатським замовникам, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Служба безпеки України затримала організатора та двох спільників, які намагалися вивезти з країни обладнання для винищувачів МіГ-29. Зловмисників вдалося затримати під час комплексних заходів у Києві, Харкові, Одесі та Запоріжжі.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Партію запчастин до авіаційних двигунів майже на 2,5 мільйона гривень зловмисники намагалися продати азіатським замовникам. За наявними даними, раніше такі ж комплектуючі були вкрадені з промислового гіганта «Мотор Січ». Запчастини планували вивезти закордон приховавши їх від митного контролю.

Так само зловмисники хотіли вивезти й радіолокаційний блок для винищувачів МіГ-29, який використовується для розпізнавання літаків у режимі «свій-чужий» системою ППО.

Одного із фігурантів справи затримали «на гарячому» на Одещині. Він планував вивезти заховану в технологічних порожнинах авіапродукцію через невизнане Придністров’я до однієї з країн Східної Азії.

Організував злочинну схему комерсант із Харкова. Він розміщував рекламні оголошення про авіакомплектуючі на спеціалізованих інтернет-ресурсах для пошуку іноземних клієнтів.

Під час обшуків за адресами проживання фігуранти вилучили велику кількість агрегатів до авіаційної техніки українського виробництва, підготовлених до відправки за кордон.

Слідчі Служби безпеки повідомили трьох затриманих про підозру за ч. 1 ст. 333 «Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю» Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановлюють інших учасників злочинної діяльності, зокрема причетних до розкрадання авіаційної продукції з українських заводів.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», справу експрезидента «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва передали до суду. З жовтня 2022 року Богуслаєва офіційно підозрюють у пособництві державі агресору, колабораційній діяльності, а також сприянні діяльності терористичної організації. Згодом йому повідомили про нову підозру.

На Запорізькому напрямку захисники завдали нищівний удар по ворогу, — ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя