Підготовка проведена: скільки мешканців окупованої частини Запорізької області можуть мобілізувати | Новини Запоріжжя

Після псевдовиборів російські загарбники постійно посилюють тиск на місцеве населення. Зокрема, не виключено, що після так званих виборів президента РФ на тимчасово окупованій частині Запорізької області окупаційна влада почне мобілізацію.

Про це повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної  військової адміністрації.

Останні чотири місяці російська окупаційна влада проводила підготовку до проведення мобілізації. Вони відкрили військові облікові столи в кожному районі, селищі та навіть на підприємствах. Загарбники змушували всіх чоловіків ставати на облік.

«Я впевнений, що після проведення своїх недовиборів вони точно мобілізовуватимуть наших мешканців з тимчасової окупації, — сказав Федоров. — До 24 лютого 2022 на тимчасово окупованій частині Запорізької області мешкало приблизно 550-600 тисяч населення. Після початку повномасштабного вторгнення з окупованих територій регіону виїхало 40-50% населення. Тож сьогодні залишається приблизно 350-400 тисяч корінного населення в окупації, а отже мобілізаційний потенціал на сьогодні — щонайменше 50-70 тисяч людей, яких ворог може затягнути до своєї армії».

За словами очільника Запорізької ОВА, ворог буде силою мобілізувати людей і використовувати їх, як «гарматне м’ясо». Тому, людей закликають виїжджати з окупації.

Били з авіації, РСЗВ та атакували дронами: минулими вихідними загарбники завдали майже 900 ударів по Запорізькій області, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя