Героїзувала окупантів та виправдовувала їхні злочини: викрито дружину настоятеля храму УПЦ (МП) у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Правоохоронці викрили дружину настоятеля однієї з церков Запорізької та Мелітопольської єпархії Української православної церкви Московського патріархату, яка у власному телеграм-каналі героїзувала російських окупантів та виправдовувала їхні злочини у Маріуполі.

Про це повідомляють у Службі безпеки України, Запорізькій обласній прокуратурі та Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Після початку повномасштабного вторгнення жінка підтримала політику кремля та схвалювала дії Росії. У своєму телеграм-каналі вона публікувала деструктивний контент із прокремлівських інтернет-ресурсів. Найбільше жінку, яка була хористкою у храмі, захоплювали кадировці та «донські козаки».

Під час санкціонованих обшуків за місцем її проживання правоохоронці вилучили мобільний.

Жінці повідомлено про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 «Виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників» Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт направлено до суду.

Мешканцю Запоріжжя повідомили про підозру за фактом продажу гуманітарної допомоги

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя