Влаштовував незаконні обшуки та проводив затримання патріотів в Енергодарі: суд виніс вирок колаборанту | Новини Запоріжжя

Українець вступив до лав незаконних збройних формувань «ЛНР/ДНР». Після окупації частини Запорізької області він приїхав до Енергодару, де псевдовлада призначила його на керівну посаду.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

Російська окупаційна влада призначила учасника незаконних формувань начальником так званого «Энергодарского межрайонного управления милиции». У травні минулого року його підвищили до заступника «ГУ МВД по Запорожской области».

На вищезгаданих посадах він придушував опір українських активістів, залякував мешканців тимчасово окупованої території. За його наказами проводили незаконні затримання, обшуки та інші «процесуальні дії». Також він організував «протидія злочинності», «охорону громадського порядку» та «захист прав громадян» за стандартами РФ.

Суд визнав псевдоправоохоронця винним у колабораційній діяльності та засудив до 13 років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавлений права обіймати певні посади в органах влади 13 років.

Мешканку Запорізької області, яка розкрадала гуманітарну допомогу, звинувачують у колаборації.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя