Відновлення ДніпроГЕСу після російського удару ще не почалося: фахівці оцінюють збитки | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі на Дніпровський ГЕС продовжують фіксувати руйнування та оцінюють збитки, завдані внаслідок удару по станції 22 березня.

Про це в етері національного марафону новин повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«ДніпроГЕС, як і раніше, після атаки ворожих ракет не функціонує. Знадобляться місяці для того, щоб спочатку встановити наслідки тих руйнувань, які завдав ворог, і потім ще велика кількість часу для того, щоб відновити спроможність генерувати електроенергію на нашій Дніпровській ГЕС», — сказав голова ЗОВА.

Він зазначив, що удар вплинув на логістику в Запоріжжі. Так, на сьогодні відновлено рух по одній смузі ДніпроГЕС з двох.

«Сьогодні на Дніпровській ГЕС функціонує лише одна смуга руху, а інша на місяці зруйнована. І наразі ми навіть не можемо сказати, скільки точно знадобиться часу для відновлення, тому що експерти, підрядники та проєктувальники проводять повний та детальний аналіз збитків, які нанесені нашій інфраструктурі», — повідомив Іван Федоров.

Нагадаємо, раніше директор «Укргідроенерго» розповів про наслідки влучання ракет по Дніпровській ГЕС. За його словами, на повне відновлення станції потрібні роки.

30 березня у Запоріжжі запустили двосторонній рух по вантовому мосту, щоб розвантажити транспортні потоки в місті після удару по ГЕС.

Під вогонь потрапили вісім населених пунктів Запорізької області: ворог використовував дрони, КАБи, РСЗВ та артилерію, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя